Search in:

FAQ

Deel je mee aan de lessen dan accepteer je automatisch onze ALGEMENE VOORWAARDEN

In welke maanden is het mogelijk een kitesurfles te volgen?

Onze kitesurfschool is elke jaar van april tot eind oktober geopend. Buiten het kitesurfseizoen om is het overigens wel mogelijk diverse lessen op het strand te doen zoals Flyboarden en Kitebuggy.

IKO certificering, wat is dat?

IKO staat voor International Kiteboard Organisation en is een overkoepelend orgaan die instructeurs wereldwijd traint om goede kitesurflessen te kunnen geven. Wij zijn aangesloten bij deze organisatie.

VDWS en KNWV certificering, wat is dat?

Er zijn diverse certificeringen aanwezig over de wereld waarvan IKO de meest voorkomende is. VDWS en KNWV zijn certificeringen vergelijkbaar aan IKO enkel een andere naam of instantie gezeteld in respectievelijk Duitsland en Nederland.

Ik las over 7 stappen plan? Wat is dat?

Het 7 stappen plan is door onze kitesurfschool in samenwerking met ervaren instructeurs ontwikkeld om zelfs na je les nog gebruik te maken van onze tips en trucks. Velen voor jullie hebben gebruik gemaakt van logische plan en het werkt echt!

  • stap 1: Kite op 12.05 of 11:45 (afhankelijk van gewenste start richting)
  • stap 2: Board aan de voeten (zonder board, kun je niet kiten)
  • stap 3: Board positie (welke kant vaar je op?)
  • stap 4: Kijk om je heen (eerst kijken! dan insturen)
  • stap 5: Powerdive (Techniek, zonder kracht in de vlieger kom je nergens.)
  • stap 6: Actief staan (zorg dat je meebeweegt als je opstaat)
  • stap 7: Varen (tenen omhoog, hakken erin en kijken waar je heen wilt)

Waarom is kitesurfles belangrijk?

Les is belangrijk voor je veiligheid van jezelf en dat van anderen op de locatie waar je deze extreme sport gaat beoefenen. Het is zeer gevaarlijk als je zonder enige ervaring zelfstandig probeert het kitesurfen aan te leren. Ongeluk ligt in een klein hoekje. Daarnaast staat een hoop lol centraal. Je wilt natuurlijk een leuke dag. Geen gefrustreerde dag omdat niets lukt en alles fout gaat. Een goed begin is in dit geval cruciaal.

Is kitesurfen gevaarlijk?

Kitesurfen is niet gevaarlijkper definitie gevaarlijk. Zodra je geoefend bent en weet waar je mee bezig bent kun je al een hoop gevaren verhelpen. Uiteraard is het kitesurfen niet geheel zonder gevaar. Echter geld dit voor alle dingen in het leven. Zonder rijbewijs een auto instappen is natuurlijk ook gevaarlijk. Zorg ervoor dat je het gevaar zo veel mogelijk probeert voor te zijn door goede instructie en voldoende ervaring op te doen onder begeleiding.

Is kitesurfen moeilijk?

Kitesurfen is niet moeilijk, maar oefening baart kunst. Dus verwacht niet dat je in een dag leert kitesurfen.

Moet je voor kitesurfen sterk zijn?

Nee hoor hellemaal niet. Iedereen kan het leren. Bij kiten gaat het niet om de kracht die je hebt, maar vooral om de rust en het één zijn met je materiaal.

Hoe lang duurt het voordat ik echt kan kitesurfen?

Dit is een vraag die enkel jijzelf kunt beantwoorden. Hoe handig ben je? Kun je vliegeren? Heb je ervaring met boards? Alles helpt natuurlijk. Hoe minder ervaring hoe langer het duurt. Wij zijn in principe in staat iemand in 3-4 dagen redelijk op weg te brengen om zo veilig zelfstandig verder te oefenen. Dit houd nog niet in dat je kunt kitesurfen. Om hiervan te spreken heb je gewoon veel tijd nodig. Elke dag leer je weer wat meer.

Hoeveel mensen hebben jullie in de les?

Tijdens onze introductie les kun je met maximaal 3-4 mensen in de les zitten. Meestal max 3. Tijdens de vervolg lessen na deze intro is het standaard maximaal 2 personen per kite en instructeur. Er zijn altijd uitzonderingen bij voorbeeld bij clinics, maar dit wordt dan duidelijk aangegeven.

Hoe oud moet je zijn voor een kitesurfles?

Wij raden aan niet jonger dan 9 jaar. Daarbij plaatsen we al kanttekeningen. Hoe jonger, hoe lichter waarbij de maximale windskracht al een stuk lager ligt. Hou hier rekening mee. De kleinere kitesurfers leren anders dan oudere kitesurfers. Belangrijk te weten is dat indien oud en jong zich tegelijkertijd aanmeld je alsnog wordt opgesplits op de dag zelf ivm leervurve maar bijvoorbeeld ook gewicht. Er is overigens geen maximale leeftijd aan gebonden. Ben je gezond? Denk je dat je het aankunt? Dan ben je altijd welkom.

Zit er bij de prijs al het materiaal inbegrepen?

Alle lessen zijn inclusief materiaal te weten: wetsuit, helm, impactvest, trapeze, kite en board.

Hebben jullie een goedkope prijs?

Een kitesurfles is per definitie niet goedkoop. Toch hebben wij een gemiddelde prijs gekozen waarin we kwaliteit en veiligheid centraal zetten. Dit valt niet in prijs uit te drukken. Wat een goed voorbeeld is: Onze concurrenten vragen een meerprijs voor privé voor twee lessen. Onzin. Wij lessen met 2 personen maximaal en onze privé lessen zijn gewoon privé. Privé voor twee is een term verzonnen door kitesurfscholen om onnodig meer te vragen voor een les.

Hoe zit dat met jullie veiligheid?

Al onze instructeurs zijn gecertificeerd. Dit houdt in dat ze speciale cursussen hebben gevolgd om zo veilig en goed mogelijk een les te geven. Wij geven niet meer les boven de 26 knopen (windkracht 7) en houden zeker rekening met je gewicht. Zeker bij jonge mensen kan het zijn dat we eerder stoppen ivm het feit dat ze lichter zijn. Bij ons staat veiligheid altijd centraal in combinatie met een leuke en leerzame dag.

Welke kleding moet ik meenemen?

Neem altijd winddichte kleding mee! Vergeet je zwembroek of droge kleren en handdoek niet als het kan gaan regenen. Neem kleding mee die je makkelijk en snel aantrekt en warmte geven indien een koude natte dag.

Hoe weet ik dat de les doorgaat? Hoe kom ik hierachter?

De avond ervoor wordt altijd gemeld via de sms of de les doorgaat of niet. Dit kan soms laat zijn als we nog bezig zijn, maar wordt altijd gemeld als je les hebt op locatie Terschelling.

LET OP! Heb je les op het vaste land dus elders dan op Terschelling kijk dan even op de onze Twitter de avond ervoor. Hier wordt altijd bevestigd of de lessen doorgaan of niet. Zie je nog niets? Dan weet je dat de Twitter nog niet is gedaan. We doen dit zo snel mogelijk maar uiterlijk voor 22:00 uur in de avond.

Wanneer gaat een les niet door?
Lessen gaan niet door indien minder dan 10 knopen (windkracht 2/3 of minder) en meer dan 25 knopen (windkracht 6/7 of meer). Bij veel regen worden lessen ook afgelast. Bij buien wordt de les enkel gepauzeerd om na de bui verder te gaan. Lessen op de Noordzee kunnen afgelast worden als er te hoge golven staan.

Waar moet ik me melden?

Men moet zich een half uur voor aanvang op locatie melden. Locatie wordt bekend gemaakt via de sms. We zijn altijd bij de KARTA bus te vinden. Bel ons als je ons niet kan vinden. Zie je ons niet? Dan hebben we wat uitloop met de vorige les. We komen er zsm aan.

Kan ik zelf annuleren?

Annuleren kan enkel kosteloos 48 van te voren. 24 uur van te voren kost dit 50% van de les. Op de dag zelf de hele les. Zie de algemene voorwaarden voor meer annuleringsvoorwaarden.

Heb je andere kitesurf gerelateerde vragen? Neem dan contact op met ons.