Search in:

Kitesurf vakantie Brazilië

5 november – 14 dagen trip inc. accommodatie en vervoer €699 (ex ticket, les, huur)

De trip die je moet gedaan hebben! Een kitesurf vakantie naar Brazil! Zand, zee, wind en caipirinha’s. Wij zijn de enige kitesurfschool die vanuit Nederland deze unieke trip aanbieden. Een ware kitereis met verschillende spots die we bezoeken op zeer unieke en stille locaties waar je in hartelust kan genieten van het kitesurfen. De kitesurftrip van je leven. Een echte ‘kitesurfari’ met alles erop en eraan.

Onze trip naar Brazilië duurt in totaal twee weken (14 dagen) waarin we minimaal drie verschillende plekken gaan bezoeken. Te weten de stad Natal, het hippie surfdorp Pipa en onze super spot Sao Miguel do Gostoso. Afhankelijk van de windcondities zoeken we het eventueel hoger op naar plaatsen zoals Galinhos. Afhankelijk van de condities laten we ons leiden door het weer en de wensen van de groep.

kitetrip-brazil-de-mooiste-kite-vakantie

Boek nu je mooiste kitesurf vakantie in Brazil


Video impressie kitetrip Brazil


Globale reisplanning 14 dagen:

Natal is de stad waar we heen vliegen vanaf Amsterdam waarbij de vlucht ongeveer 9 uur duurt. Afhankelijk van de eventuele stop en de route die maatschappij bepaald kan dit 2 uur meer zijn. De eerste paar dagen verblijven we in de badplaats Ponta Negra. Vanuit een leuk hostel aan de rand van de stad praktisch aan het strand bezoeken we verschillende kitesurfspots rondom Natal.

Na een paar dagen vertrekken we naar Pipa. Een mega tof surfdorpje ergens ver weg van de drukte. Vanuit daar hebben we ook een aantal diverse spots die we kunnen bezoeken, waarvan één bekend van de PKRA te weten Barra do Cunhau. Het nachtleven van Pipa is te gek en erg relaxed dus die pakken we zeker nog een keer mee (of twee… of drie of… you get the point). Verwacht gewoon niet dat je hier elke volgende dag kunt kitesurfen na zo’n avond. Na een aantal dagen gekite, gesurf, dolfijnen en schildpadden gespot en gefeest te hebben vertrekken we naar de volgende plaats.

kite-vakantie-brazil-pipa-surfspot

Sao Miguel do Gostoso. Een klein dorpje net op de punt van N-Oost Brazilië. Hier staat vaak een straffe wind en is het een en al kiten op deze spot. Met de heerlijkste zonsondergangen en de rust is dit de perfecte afsluiter. Als het goed is. Zijn we dus ongeveer 4 a 5 dagen op een locatie. Van de 14 dagen zijn er drie dagen dat we van locatie gaan wisselen.

Galinhos is het meest noordelijkste puntje van de trip tot nu toe. Zodra de wind wat ontbreekt in Pipa of Natal gaan we direct richting Soa Michuel doen vanaf daar trips indien mogelijk. Uiteindelijk gaan we richting Galinhos. Een heel rustig dorpje met perfecte ochtend condities voor de beginnende rider tot kijharde wind in de namiddag.

Onze langste (auto)trip is die van Pipa naar Sao Miguel do Gostoso en duurt max 3 tot 4 uur. Genoeg om nog te relaxen en te kitesurfen die dag. De andere transfers zullen niet meer dan 1 a 2 uur reiden zijn. Naar de spot? Dit verschilt vn 10 minuten tot 30. In Soa Miguel gewoon lekker voor de deur. Enkel als we naar Galinhos gaan is het wat langer reiden. Dit ligt echt sterk aan de wind. We willen wel kiten natuurlijk.


Welke condities kan ik verwachten?

In een woord…. Alles! Er is geen sprake van een standaard dag. Elke dag kan het weer anders zijn en vaak ook afhankelijk van de groep bepalen we waar we heen gaan. We houden rekening met zo veel mogelijk wensen en mensen. Er zitten dagen bij met downwinders, vlakwater, golven, harde en relatief matige wind. Deze trip is dan ook uiterst geschikt voor zowel beginners als gevorderden die wat anders willen dan enkel voor de deur kiten op elke keer weer de zelfde spot, eten in dezelfde restaurants, zelfde mensen en hordes en hordes aan kites op het strand. Zeker niet. Wat er wel zeker is. ZON en warm water zodat je je wetsuit kan thuislaten.

kite-trip-brazilie-spot-galinhos


Data trip 2014

We hebben de planning rond de vertrek en aankomst dagen van de vliegmaatschappij Arkefly overgenomen. De meest betaalbare tickets vanuit Amsterdam toegepast. Deze vlucht is standaard van woensdag op woensdag.

De volgende trip staat gepland en gaat 100% door!: 5 t/m 19 november*

* De planning staat ter indicatie. Wil je op een andere dag aankomen, eerder of later of juist langer willen dan twee weken. Kunnen we dit altijd regelen. Hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn ivm afwijkende reisplanning en eventueel extra dagen en nachten. We willen flexibel blijven. Wel zo relaxed voor de planning thuis. Hou altijd rekening met duurdere tickets en trip als je buiten de planning wilt boeken.

Prijzen van de 14 daagse kitesurftrip Brazilië

 • Trip exclusief ticket €699,-
 • Trip inclusief huur kitesurfmateriaal €1099
 • Trip inclusief ticket €1599,-
 • Trip inclusief ticket en huur kitemateriaal €1999,-
 • Trip inclusief ticket, huur materiaal en 3 dagen €2199,-

Lees onderaan de pagina wat hierbij is inbegrepen.

kite-safari-brazil-on-the-road

Boek nu je mooiste kitesurf vakantie in Brazil

Bij huur en les in Brazilië

Ga je huren? Dan moet je zelfstandig kunnen kitesurfen. Het verliezen van kiteboards of onnodig beschadigen van materiaal is voor eigen rekening. Indien wij merken dat je een gevaar bent voor jezelf het materiaal of anderen gebruikers op het water wordt de huur per direct stopgezet en worden lessen verplicht. Twijfel je over je expertise? Neem dan even contact op met de school. Bij huren na de lessen is het huren enkel onder toezicht mogelijk. De huur kan altijd omgezet worden in les als dit nodig is.

kitesurfles-in-brazilie

Na 3 dagen les wordt er een plan samengesteld van waar je nu staat. Extra les is altijd goed. Zeker als dit de veiligheid verbeterd. Safety first! Voor jou en iedereen die op het water staat. Streng? Nee.. gewoon logisch. Ook als je een les programma inclusief huur boekt kan er na de 3 dagen bepaald worden dat we de huur nog even opschorten tot je echt zelfstandig kunt varen. Een les duurt ongeveer 2-3 uur per dag.

Zelf materiaal meenemen?

Als je naar Brazilië gaat om te kitesurfen moet je een hoop materiaal meenemen. En dat is een hoop gedoe en kost ook nog eens veel geld. (reken op gemiddeld 160 tot 240 euro per retour vlucht voor een kiteboardtas afhankelijk van gewicht en formaat) Dit kan per maatschappij uiteraard verschillen. Het meenemen van materiaal kun je dus geheel zelf regelen. Maar dat betekend weer extra slepen. Laat dit aan ons over. Huren is echt een reële optie.

Wat is inbegrepen?

 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Luchthaven en vertrekbelasting vanuit Brazilië
 • Vervoer van en naar verschillende accommodaties
 • Vervoer van en naar de spots
 • Boot overtochten
 • Accommodatie, inclusief ontbijt
 • Foto’s en film van jezelf in actie
 • Een gezellige groep om te mee kiten, stappen en chillen
 • Een ervaren instructeur in de buurt mocht het nodig zijn
 • Trip begeleider

Wat is niet inbegrepen?

 • Boekingskosten a 25 euro per persoon
 • Luchthaven/vertrekbelasting (cash op Natal Airport bij vertrek)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Kitesurf (sport)verzekering. Sportzeker