Search in:

Kitesurf kamp Terschelling

Na meer dan 10 jaar met ons kitekamp op camping de Kooi te hebben gestaan is het in 2016 tijd voor een verandering, niet meer op de Kooi en ook niet meer alleen kitesurfen, maar SURF!

We zijn heel heel erg blij dat we komend jaar (en hopelijk nog vele jaren) op Camping Cnossen onze tenten neer mogen zetten, iets dichter bij het Groene Strand en het Noordzee strand is niet veel verder weg dan vanaf de Kooi. Je tent staat gewoon weer voor je klaar, dus opbouwen en afbreken is niet nodig. Enkel je luchtbed en slaapzak mee.

En … een nieuwe opzet met meer activiteiten, dus niet alleen kitesurfen maar ook suppen, golfsurfen, mountainbiken, een flink actief kamp dus. Al is er ook wel tijd om op het strand even te chillen als het lekker weer is. Op Camping Cnossen zijn jongeren ook welkom dus vanaf 14 jaar (als je jonger bent neem dan even contact op met ons) mag je met ons mee naar Terschelling.

Datums:

3 – 8 juli 18+
10 – 15 juli 18-
17 – 22 juli 18 +
24 – 29 juli 18-
31 juli – 5 aug 18-
7 – 12 aug 18+
14 – 19 aug 18-
21 – 26 aug Masterclass

 

Met een nieuwe locatie ook een andere opzet en een leeftijdsindeling. We hebben gekozen voor 2 groepen, 14-18 jaar (18-) en 18 jaar en ouder (18+). Natuurlijk kan er in overleg wel wat geregeld worden, zeker als je met je beste vriend/in of je broer of zus dezelfde week mee wil doen. Ben je 12 of 13 jaar parkeer dan je ouders in een tentje op camping Cnossen en doe gezellig met ons mee, kan je toch af en toe eens bij je ouders kijken (of niet!).

 

Terschelling is een van meest bezochte Waddeneilanden door kiteboarders en surfers. De reden o.a. is dat er spots zijn die je met alle windrichtingen kunt surfen. Uiteraard hebben we een unieke plek, ‘Groene strand’ en de mooie golven op het Noordstrand. Daarnaast bied het eiland gezelligheid, goede sfeer en strandfeesten na het surfen. Het eiland in combinatie met kiten, suppen, surfen, en andere sport activiteiten maakt je vakantie compleet.

surfkamp in juli en augustus

Dit jaar zitten we voor het eerst op camping Cnossen. Vanaf begin juli tot bijna eind augustus bouwen we een kamp op waar iedereen welkom is of je nu komt om te leren kitesurfen of als je al kan kiten. Tijdens deze 5 dagen proberen we je, afhankelijk van de wind, jullie naar zo’n niveau te brengen dat je zelfstandig verder kan gaan oefenen met kitesurfen. Als je al kan kite dan hebben we tijd om je wat verder op weg te helpen, hoogtelopen, je eerste sprongetjes of in de golven leren kiten. Mocht je eigen materiaal meenemen dan nemen we dit natuurlijk elke mee in onze kar of bus.

Dit jaar hebben we gekozen voor om de weken op te delen in  14-18 jaar en 18+ weken, de Masterclass week is voor alle leeftijden en die zal gericht zijn op tips en tricks lessen van 2 Nederlandse pro-kiters. Over die week kan je Hier meer lezen.

Hoe werkt het?

Er zijn meerdere 4-persoons tenten opgezet met een 2-persoons slaapcabine rechts en links. Opbouwen en afbreken is niet nodig je schuift er zo in. Het enige wat je meeneemt is een matras of luchtbed om op te slapen en natuurlijk een slaapzak om warm te blijven. Er is een volledige keuken ingericht met praktisch alles wat je nodig hebt om te koken, eten en te drinken. ‘S ochtends ontbijten we samen en afhankelijk van de dagplanning maken we een lunch pakket om op locatie op te eten, of we lunchen op de camping. ‘S avonds koken en eten we weer gezamenlijk op ons kamp.

Mocht je qua eten iets speciaals willen (vegetarisch etc.) laat je het ons dan op tijd weten?

Wat kost het en hoe schrijf ik in?

Inschrijven die je gewoon via de shop op de site. Wel zo easy. Wil je nog iets weten? Stuur dan even een mailtje.

boek-nu-het-leukste-kitekamp-van-Nederland-knop

Kosten inc. les, fiets, bootkaartje, activiteiten, tent, stroom, ingerichte keuken, eten en drinken (geen alcohol):

 • prijs per persoon: € 545,- tot 31 maart, daarna € 595,-
 • prijs per persoon Masterclass: € 595,- tot 31 maart daarna € 645,-

Uiteraard nog vele extra’s zoals BBQ’s, strand kampvuur, theorie en fysio/fit info.

Mag ik eigen materiaal meenemen?

Ja natuurlijk! Met kiteles zullen we het materiaal van de school gebruiken maar als je al wat kan kiten dan wordt je eigen gear altijd opgeslagen in de kitesurf bus of kar van de school, waardoor je enkel je fiets pakt en naar de spot fiets waar we die dag gaan kiten. Natuurlijk mag je ook je eigen golfsurfboard, SUP of bijvoorbeeld je Longboard meenemen. De fietspaden van Terschelling zijn perfect om te longboarden!

Ik heb nog nooit gekite. Kan dat dan in combinatie met het surfkamp?

Daar is dit kamp voor! We zijn daar met meerdere instructeurs in het hoogseizoen om iedereen te helpen. Door deelname aan het surfkamp sta je vooraan zodra het waait. Waait het niet? Dan gaan we andere dingen doen, zoals powerkiten, longboarden, mountainbiken, golfsurfen, suppen … er is zoveel leuks te doen op Terschelling maar over het algemeen kunnen we zeker 2 kitesurf lessen inplannen.

Ik wil graag golfsurfen. Kan dat in combinatie met het surfkamp?

Natuurlijk kan dat. In samenwerking met Surfvillage.nl kan je golfsurflessen volgen en daarna daar een boardje huren, met je eigen board aan de gang of als er geen wind en golven staan kan natuurlijk ook gaan suppen op de Noordzee en de Waddenzee. Goed voor je balans en board gevoel!

Als ik boek. En er staat die week geen wind? Wat dan?

Helaas hebben we het weer niet in de hand. De kans is klein dat er helemaal geen kitesurf lessen gegeven kunnen worden maar mocht er de hele week geen wind staan dan dan staat er over het algemeen een lekker zonnetje aan de hemel en is er genoeg te doen. Suppen, of golfsurfen bij Surfvillage bij de Zandzeebar, mountainbiken, of s avonds een leuk kampvuur op het strand. Er zullen sowieso genoeg sportieve activiteiten geregeld worden.

Hiernaast zie je een voorbeeld schema van de week, een en ander is afhankelijk van het weer natuurlijk. De ene dag kan het windstil en warm weer zijn de andere dag wat frisser en met meer wind. We passen dus per dag de activiteiten aan aan de omstandigheden.

Op zondag wordt je in Harlingen opgehaald zodat de hele groep gelijk kennis kan maken, de begeleiders zitten op de bot naar Harlingen dus het kan iets later worden dan 19.00 dat zij aanwezig zijn in de terminal in Harlingen.

activiteiten schema

Klik voor groot.

Vrijdag zetten zij je weer op de 15.30 veerboot en ben je rond 17.00 in Harlingen.

Wat krijg je en kun je verwachten?

 • Eten en drinken (geen alcohol)
 • Overtocht boot
 • Fiets
 • Kitesurflessen
 • Bagage vervoer naar de camping
 • Volledig uitgeruste keuken
 • Overdekt eet gedeelte
 • Accommodatie (Tent/cabine)
 • Kitesurfvergunning Noordzee
 • Opslag transfer kitesurfmateriaal
 • Elektriciteit (algemeen gebruik)
 • Foto’s van jezelf in actie !
 • Een gezellige groep om mee te gaan kiten, stappen en chillen!
 • Downwinders!!!
 • Een instructeur in de buurt mocht het nodig zijn
 • Kamp begeleiding

Niet inbegrepen maar wel belangrijk?

 • Luchtbed/Matras en slaapzak
 • Handdoeken
 • Reis verzekering/Kite Verzekering Sportzeker
 • Douchemuntjes

Altijd leuk om mee te nemen

 • Longboard
 • Eigen wetsuit
 • Eigen surf spullen

 

Lees ook even goed de algemene voorwaarden goed door.